انواع تنظیم کننده های کمپرسور باد
معمولا تصور اشتباهی درباره تنظیم کننده های کمپرسور وجود دارد. ما دراین مطلب سعی داریم که این شک و ابهامات را برطرف نماییم و نیز اطلاعاتی درباره شیوه استفاده بهینه از تنظیم کننده های کمپرسور ارائه دهیم. البته باید در خرید کمپرسور باد باید دقت لازم را داشته باشید و اکثر کمپرسورهای باد دارنده یک مخزن مجهز به تنظیم کننده هوا می باشند.
انواع تنظیم کننده های کمپرسور باد
این تنظیم کننده در خط تخلیه مخزن و بالای اتصال دهنده تخلیه قرارگرفته است؛ یعنی همان اتصال دهنده ای که شلنگ هوای دستگاه را به آن وصل خواهیدکرد. بسته به گونه و مدل تنظیم کننده های کمپرسور باد که مورد به کارگیری قرار می دهید، تنظیم کننده کمپرسور شما ممکن است گوناگون باشد.
کمپرسورچیست؟
کمپرسور باد به ماشینی گفته خواهد شد که با استفاده از یک موتورالکتریکی یا موتورگازی وسیله ای را کنترل خواهد کرد، که حجم هوای پیش رونده را می مکد وحجم هوا را دریک نقطه محدود بسته بندی خواهد کرد تا هوا با فشار بالا را به مخزن انتقال دهد. هوای فشار بالا برای کنترل نمودن یک سخت افزار از مخزن جمع کننده خارج خواهد شد.
اگر بخواهیم توضیح بهتری درباره تنظیم کننده های کمپرسور باد ارائه دهیم باید گفت، کمپرسورهای باد برای فعالیت کارخانجات و کارگاه های سراسر دنیا ضروری می باشند؛ ولی آن ها اختراعی تقریبا جدید در تاریخچه کمپرسور هستند. پیش از کمپرسورهای باد، بیشتر ابزارها، قدرت و توانایی خود را از سیستم های پیچیده باتسمه ها، چرخ ها و مابقی اجزای بزرگ می گرفتند.
این ماشین آلات ها بزرگ، سنگین و بسیار پرهزینه می باشند و اکثرا برای بسیاری از عملیات های کوچک قابل استفاده نبودند. امروزه در راهنمای خرید کمپرسور باد ظاهر و اندازه های گوناگونی را می توانید مشاهده کنید و همچنین قادر هستید آن ها را در مغازه های عظیم و یا کارگاه های پیشرفته هم پیدا نمایید.
انواع تنظیم کننده های کمپرسور باد کدام اند؟
- کمپرسور باد پیستونی (رفت وبرگشتی)
- اسکرو (پیچ دوار)
- فشاری
- کمپرسور هوا بدون روغن
- کمپرسور هوا روغنی
- باد فندکی (مینی کمپرسور)
- کمپرسور هوا بی صدا (سایلنت)
- کمپرسور باد تک مرحله ای
- کمپرسور باد دومرحله ای
- کمپرسور باد پیستونی
یک مورد از گونه رایج و مرسوم این ابزار بادی، کمپرسور باد پیستونی می باشد. این دستگاه از گونه کمپرسور با جابجایی مثبت به حساب می آید. کوچک ترین و کم حجم ترین این کمپرسورها، حجمی تقریبا ۲۴ تا ۵۰ لیتر و توانی حدودا ۵ تا ۳۰ اسب بخار را دارا هستند و در صنایع خدماتی مورد استفاده قرار می گیرند. کمپرسور جابجایی مثبت به کمپرسوری گفته خواهد شد که حجم مشخصی از هوا یا گاز را محصور خواهد کرد و بعد از آن، با کاهش فضای گاز محصور شده، فشار را افزایش خواهد داد.
کمپرسور باد اسکرو (پیچ دوار)
موتور مارپیچی استفاده شده در کمپرسور، فشرده سازی هوا را انجام خواهد داد. این گونه کمپرسور از لحاظ ایجاد فشارهوا، مانند پیستونی می باشد و فشاری حدودا ۸ تا ۱۰ بار را تولید می کند.
حجم هوای تولیدی کمپرسور باد اسکرو، نسبت به پیستونی بسیار بیشتر است و صدای آن در حال انجام کار کمتر است. کمپرسور دورانی دارنده پره های فلزی می باشد که هوا یا گاز محبوس شده، در درون این پره ها متراکم خواهندشد.
کمپرسور باد فشار
این کمپرسور فشار خروجی بالاتری نسبت به دو گونه قبل را دارا است و فشار آن تقریبا به ۳۰ یا ۴۰ خواهد رسید. این دستگاه ساختار سیلندر و پیستونی دارد و از آن در کارخانه های بسته بندی و کارخانه های بطری سازی که احتیاج به فشار بالا دارند، مورد استفاده قرار می گیرد.
کمپرسور هوا بدون روغن
در دستگاه های کمپرسور باد، از روغن برای خنک کردن هوای فشرده، پیشگیری از خردگی، روانواری قطعات کمپرسور داخلی و پایین آمدن ساییدگی استفاده خواهد شد. وجود روغن در هوای فشرده شده، برای صنایع ویژه همچون دندان پزشکی، صنایع دارویی و صنایع غذایی، به هیچ عنوان قابل قبول نمی باشد. به همین دلیل، در این صنایع از کمپرسور اویل فری بکار گرفته می شود.
این تنظیم کننده کمپرسور باد به علت عدم وجود روغن، هوا را در دو یا چند مرحله فشرده خواهد کرد و نسبت به گونه روغنی، سریعتر داغ می شود. از این کمپرسور در صنایع ابزار دقیق، تولیدشدن کاغذ، دندان سازی ها، بیماریستان ها، صنایع pet و حتی برای کپسول های اکسیژن در غواصی بکار گرفته می شود.
کمپرسور هوای روغنی
در این تنظیم کننده کمپرسور باد از روغن برای خنک نمودن هوای فشرده شده و کاهش سایش استفاده خواهد شد. به صورت کلی می توان گفت که کمپرسور روغنی کاربرد بسیار بیشتری نسبت به کمپرسور بدون روغن دارد. این دستگاه به علت وجود روغن، طول عمر بیشتری نسبت به کمپرسور بدون روغن دارد و خیلی دیرتر داغ خواهد شد.
کمپرسور باد فندکی (مینی کمپرسور)
مینی کمپرسور یا پمپ باد فندکی یک مورد دیگر از انواع کمپرسورها می باشند که برای انواع خودروها مناسب هستند. در واقع، مینی کمپرسور اندازه کوچکی از کمپرسور معمولی می باشد که توانایی اتصال به باطری ماشین و درگاه کمپرسور باد فندکی را دارا است. این دستگاه با برق ۱۲ ولت کار خواهد کرد و از این رو، برای انجام کارهایی مانند باد نمودن لاستیک اتومبیل، باد نمودن قطعه های بادی کوچک مانند توپ و تشک های بادی، باد نمودن چرخ های دوچرخه و باد نمودن لاستیک های وسایل نیمه سنگین استفاده می شود.
بعضی از کمپرسورهای فندکی دوکاره می باشند و توانایی وصل شدن به سر باطری را هم دارند. این دستگاه تنظیم کننده کمپرسور باد قادر است در مواقع مختلف بکار گرفته شود. یکی از عظیم ترین مشکلات استفاده از پمپ فندکی، فیش فندکی آن می باشد که در صورت عیب داشتن، سبب آسیب رساندن به موتور و سیم کشی خودرو خواهد شد.
کمپرسور باد بی صدا (سایلنت)
به صورت کلی تنظیم کننده کمپرسور باد سایلنت در زمان خروج فشارهوا یا باد، از خود صدای کمتری نسبت به کمپرسور معمولی تولید خواهد کرد. این تنظیم کننده کمپرسور باد یخچالی و بدون روغن تقسیم خواهد شد. این دستگاه احتیاجی به روغن کاری به صورت دائم ندارد و به علت تولید صدای کم، برای کارهایی مانند نجاری، جواهرسازی، دندان پزشکی و کارهای خانگی بسیار مناسب است.
کمپرسور باد تک مرحله ای
در این نوع تنظیم کننده کمپرسور باد از یک گونه گاز بکار گرفته می شود و این دستگاه معمولا از یک یا چند کمپرسور باد سیلندری به وجود آمده است.
کمپرسور باد دومرحله ای
این دستگاه دارنده دو سیلندر می باشد و از آن برای عملکرد چند ابزار بدون افت فشار و فشار بالا برای کارهای سنگین بکارگرفته می شود.
انواع کمپرسور باد براساس ظرفیت
کمپرسورها طبق ظرفیت به گونه های مختلفی تقسیم خواهند شد که ظرفیت های کوچک آن با اسم تنظیم کننده کمپرسور باد خانگی و ظرفیت های بالاتر آن به اسم تنظیم کننده کمپرسور باد صنعتی شناخته می شود. از متداول ترین کمپرسورها می شود به کمپرسور هوا ۵۰ لیتری، ۲۵ لیتری، ۲۵۰ لیتری، ۲۰۰ لیتری، ۵۰۰ لیتری و۱۰۰۰ لیتری اشاره نمود.
کاربرد کمپرسور باد چیست؟
کمپرسورهای هوا یا باد می توانند برای کارهای بسیار متنوعی استفاده شوند. آن ها می توانند برای پر کردن لوازمی مانند لاستیک یا اسباب بازی بادی و یا استخر بادی استفاده شده یا برق ابزارهای عملیاتی را تأمین کنند.برخی از تجهیزاتی که با نیروی هوای فشرده به خوبی کار می کنند، شامل مته ها، منگنه ها یا دیگر ابزار صنعتی در کارگاه ها و کارخانه ها می باشند.
کمپرسورهای باد جمع و جور تر و سبک تر از سایر منابع تغذیه متمرکز هوا هستند و ماندگاری بالایی دارند. آن ها به تعمیر و نگهداری کمتری نیاز دارند و جا به جایی آن ها آسان تر از سایر ماشین آلات قدیمی است.
اهمیت کمپرسورهای هوا
کمپرسور هوا در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه کاربردی پس از کشف آن در سال ۱۸۷۵ به شهرت جهانی رسید. به طوری که با کمک کمپرسورهای باد، افراد توانستند در وقت و هزینه خود صرفه جویی کنند و این امر منجر به افزایش عمده بهره وری و سطح عملکرد آن ها شد. این دلیل اصلی افزایش تقاضای کمپرسورهای باد در بازار بوده است. مفهوم اساسی کمپرسور هوا را می توان به راحتی درک کرد.
اصولاً با تغییر حجم کار گاز می کند و گاز توسط پمپ تحت فشار قرار می گیرد. به محض این که هوا یا گاز فشرده شد، این گاز وارد سیلندر می شود که اساساً آن را استوانه تحت فشار می نامند. سپس فشار، حفظ شده و می تواند بر اساس نیاز افزایش یابد. ساخت این ماشین آلات با استفاده از تکنیک های مدرن و مواد مختلف، صورت می گیرد.
کاربرد کمپرسور هوا
همان گونه که بیان شد، کمپرسورهای گونه های متفاوتی دارند و برای کارهای گوناگونی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
۲۰ کاربرد مهم کمپرسور هوا
- این دستگاه به عنوان منبع تغذیه برای به کارگیری در وسایل بادی مانند منگنه کوب بادی، دریل بادی، فرز بادی، کمپرسور میخکوب و …. مورد استفاده قرار می گیرد.
- بادنمودن لاستیک وچرخ ها
- به کارگیری در یخجال برای گردش سرما
- تهویه هوا جهت غواصی در زیرآب
- بادنمودن وسیله های بادی کوچک مانند توپ، وسیله های بازی بادی،…
- صنایع نفتی، پتروشیمی و نیروگاه های گاز
- سمپاشی نمودن مزرعه ها ومکان های دیگر
- تمیز نمودن وسیله های گوناگون صنعتی وخانگی
- نقاشی ساختمان ها و خودروها
- ساخت برف در پیست اسکی
- برای تهویه اماکن گوناگون با استفاده از سیستم های قدیمی و سیستم hvac
- به کارگیری در پزشکی و دندانپزشکی
- تامین نمودن فشار در صنعت هوا و فضا
- تامین نمودن فشار در صنایع دریایی
- برای توربو شارژرها و سوپرشارژرها در صنعت های ماشین سازی
- فشرده سازی گازهای آزمایشگاهی
- تجهیزات برودتی و حرارتی
- موتور جت
- نیروگاه های تولیدبرق
- سیستم های بالابر گوناگون
۱۰ نکته ویژه در استفاده از کمپرسور باد
- پیش از به کارگیری از کمپرسور، حتما دفترچه راهنمای آن را مطالعه نمایید و طریقه استفاده از آن را یاد گیرید.
- همواره همه نکات ایمنی کمپرسور هوا را رعایت و از سالم بودن دستگاه اطمینان حاصل نمایید.
- کمپرسورها را در دمای معین و ایده آل نگهداری و از قرار دادن آن در محیط های گرم جدا خودداری نمایید.
- دستگاه های تنظیم کننده کمپرسور بادی که با روغن کار می کنند، در فواصل زمانی معین احتیاج به سرویس و یا تعویض روغن دارند.
- حتما از سلامت شلنگ و لوله های کمپرسور اطمینان حاصل نمایید.
- هواکش کمپرسور را باید هر سه تا چهارهفته برای طول عمر بالا تمیز نمایید.
- دکمه emg بکار گرفته شده در تنظیم کننده های کمپرسور باد به معنی امرجنسی می باشد و فقط باید در شرایط اضطراری بکار گرفته شوند.
- از روشن نمودن کمپرسورهوا در محیط های خیس ومرطوب جدا خودداری نمایید.
- فیلتر کمپرسور را هر ۳۰۰ ساعت یک بار تعویض نمایید.
- قبل از استارت زدن کمپرسور، از باز بودن شیر خروجی اطمینان حاصل کنید.
سخن پایانی
با توجه به موارد ذکر شده می توانید مناسب ترین تنظیم کننده کمپرسور باد را برای کسب و کار خود انتخاب نمایید. سامانه ها و وب سایت های مختلفی در زمینه عرضه تنظیم کننده های کمپرسور باد مشغول به فعالیت هستند اما باید یک مجموعه معتبر را انتخاب نمود. وب سایت فروشگاه برق و صنعت امیری یکی از محبوب ترین و معتبرترین مجموعه های فعال در این زمینه است که می توانید با مراجعه به آن و دریافت مشاوره های لازم از کارشناسان آن بهترین تنظیم کننده های کمپرسور باد با قیمتی مقرون به صرفه تهیه کنید.
سوالات متداول
انواع تنظیم کننده های کمپرسور باد کدام اند؟
کمپرسور باد پیستونی (رفت وبرگشتی) – اسکرو (پیچ دوار) – کمپرسور هوا روغنی – کمپرسور باد دومرحله ای و…
تنظیم کننده کمپرسور باد سایلنت چیست؟
به صورت کلی تنظیم کننده کمپرسور باد سایلنت در زمان خروج فشارهوا یا باد، از خود صدای کمتری نسبت به کمپرسور معمولی تولید خواهد کرد. این تنظیم کننده کمپرسور باد یخچالی و بدون روغن تقسیم خواهد شد. اطلاعات بیشتر در مقاله بیان شده است.
آدرس برق و صنعت امیری :
تهران، دماوند، جابان، جنب املاک امیری، برق و صنعت امیری
تلفن های برق و صنعت امیری :
۰۹۱۲۲۱۸۲۸۸۴
۰۹۱۰۲۱۸۲۸۸۴