تعمیرات و نگهداری انواع کمپکتور صفحه ای

توضیحات کمپکتور صفحه ای بنزینی، کمپکتور یا خاک کوب برای کوبش و متراکم کردن انواع خاک جهت زیر سازی های محدود مورد استفاده قرار می گیرد. کمپکتور صفحه ای دستی به واسطه وزن صفحه و ارتعاش دستگاه و متناسب با میزان گاز تنظیم شده توسط کاربر می تواند میزان ارتفاع ۵ تا ۲۰ سانتیمتر خاک را بکوبد.

کمپکتورها به صورت کلی از دو قسمت مجزا از هم یعنی موتور و شاسی کمپکتور تشکیل شده اند که به واسطه دو فولی و کلاج و همچنین تسمه به یکدیگر وصل شده اند. هنگامی موتور روشن می شود کلاجی که به شفت موتور متصل است با میزان گاز موتور تنظیم شده و به وسیله تسمه، فولی متصل به شاسی را درگیر کرده و کمپکتور شروع به ارتعاش یا کوبش می کند.

تعمیر و نگهداری انواع کمپکتور صفحه ای (نکات مهم قبل از راه اندازی کمپکتور)

بسیار دیده می شود که کاربران یا کارگرانی که با دستگاه های موتوری کار می کنند بدون توجه به نکات نگهداری انواع دستگاه در همان ابتدای اقدام به روشن کردن و کار کردن با دستگاه می نمایند. این اقدام آنها سبب می شود تا عمر دستگاه بسیار کم شده و میزان استهلاک و امکان خرابی دستگاه بسیار بالا رود. از این رو پیشنهاد می شود تا کارگران به نکات زیر توجه کنند.

نکات مربوط به نگهداری شاسی کمپکتور

۱. اگر کمپکتور صفحه ای نو و خشک می باشد باید حتما واسکازین مربوط به قسمت لنگ شاسی کمپکتور چک شود. این قسمت حدود ۰/۴ لیتر واسکازین ۱۴۰ نیاز دارد.
۲. میزان واسکازین قسمت لنگ شاسی کمپکتور هر یک ماه یک بار چک شود تا از کم نشدن میزان آن مطمئن شوید.
۳. قبل از روشن کردن دستگاه از عدم پارگی ضربه گیرهای شاسی کمپکتور اطمینان حاصل کنید.
۴. قبل از روشن کردن دستگاه از عدم شل بودن پیچ های قسمت لنگ شاسی کمپکتور مطمئن شود.
۵. قبل از روشن کردن کمپکتور سفت بودن پیچ هایی که ضربه گیر را به صفحه بالایی شاسی وصل می کند را چک کنید.

نکات مربوط به نگهداری موتور کمپکتور

۱. اولین کار قبل از هر بار روشن کردن موتور کمپکتور چک کردن میزان روغن موتور می باشد. میزان روغن دستگاه باید بقدری باشد که زمانی که شما گژ روغن را از سمت جلو باز می کنید بتوانید سطح روغن را تا رزوه چهارم از بالا ببینید.
۲. محکم بودن پیچ هایی که موتور را به شاسی متصل می کند. در صورت شل بودن این پیچ ها میتواند در زمان کار شکستگی رخ دهد.
۳. سالم بودن تسمه های دستگاه چک شود.
۴. محکم بودن پیچ هایی که باک موتور را به سر سیلندر متصل می کند.
در صورتی که این موارد قبل از روشن کردن کمپکتور صفحه از سوی کارگران رعایت شود میزان استهلاک و خرابی دستگاه به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. مخاطبان و مشتریان عزیز می توانند جهت کسب مشاوره و تعمیر دستگاه خود اینجا و برای خرید انواع کمپکتور دستی اینجا کلیک کنند.

چگونه موتور کمپکتور را به درستی روشن کنیم؟

برای روشن کردن موتور کمپکتور به صورت صحیح بایستی ابتدا کلید روشن/خاموش را روی حالت روشن قرار داده (در مورد دستگاه هایی که کلید ندارند اصل بر حالت روشن هست) سپس پشت موتور ایستاده و اهرم مربوط به گاز را تا انتها به سمت راست برده و اهرم مربوط به ساسات را به صورت کامل به طرف چپ قرار داده تا بسته شود. در این حالت هندل را ابتدا تا جایی که با فولی درگیر شود آرام کشیده و زمانی که هندل با فولی درگیر شد، هندل را باید محکم کشید تا دستگاه روشن شود.

پس از روشن شدن دستگاه باید ابتدا گاز موتور را کم کنیم (اهرم گاز را به طرف چپ برده) و ساسات دستگاه را باز کنیم (اهرم ساسات را به طرف راست برده) تا هوا به موتور برسد. در صورتی که این موارد رعایت شود برای دستگاه ایرادی از این قسمت نخواهد افتاد.

چگونه موتور دستگاه را به درستی خاموش کنیم؟

زمانی که بخواهیم موتور کمپکتور را خاموش کنیم باید ابتدا گاز موتور را کم کرده، سپس کلید روشن/خاموش را در حالت خاموش قرار دهیم (موتور هایی که فاقد کلید هستند از قسمت کوئل موتور یک سیم به سمت کلید آمده است که اگر آن را با بدنه اتصال دهند نقش کلید را بازی کرده و موتور خاموش می شود). باید دقت کنیم که موتور به وسیله بستن ساسات خاموش نشود زیرا به دستگاه بسیار فشار وارد میکند و ممکن است دستگاه دچار خفگی شده و یا حتی در مواردی به سوپاپ های موتور آسیب جدی وارد شود.

چگونه کمپکتور صفحه ای را تعمیر کنیم؟ (ایرادات مربوط به موتور کمپکتور)

ایرادات مختلفی ممکن است برای کمپکتور صفحه ای بنزینی به وجود آید. ایراداتی که گاهی در موتور دستگاه و گاهی در شاسی کمپکتور ایجاد می شود اکثرا ایراداتی است که اجتناب ناپذیر است و تنها می توان با نگهداری مناسب زمان وقوع آن را به تعویق انداخت. البته ایراداتی نیز هستند که تنها به دلیل نگهداری نامناسب ایجاد می شوند و کاربر یا کاگری که با دستگاه کار می کند مقصر اصلی آن است. با این حال ایرادات سطحی که ممکن است برای کمپکتور ایجاد شود را با چگونگی بر طرف کردن آن خواهیم آورد.

۱. از قسمت هواکش دستگاه بنزین پس زده می شود!

یکی از شایع ترین اتفاقات ممکن برای کمپکتور فلوت کردن کاربراتور است. زمانی که به هر دلیلی آشغال وارد باک موتور و پس از آن وارد کاربراتور موتور می شود، شناور کاربراتور قدرت قطع و وصل کردن سوزن کاربراتور را از دست داده و پس از بنزین از کاربراتور سر ریز شده و از قسمت هواکش دستگاه به بیرون ریخته می شود. برای رفع این مشکل بایستی ابتدا شیر باک بسته شود، پس از آن پیچ زیر کاسه کاربراتور باز شده و کاسه کاربراتور تمیز گردد. در آخر کاسه را سر جای خود ببندید. اگر ایراد بر طرف شد که ایراد سطحی بوده در غیر این صورت باید کاربراتور به صورت کامل سرویس گردد.

۲. موتور کمپکتور روشن نمی شود!

روشن نشدن موتور کمپکتور یکی از پر دردسرترین مواردی است که ممکن است برای کاربران اتفاق بیفتد. چندین عامل می تواند منجر به روشن نشدن موتور کمپکتور شود که چند عامل آن سطحی است و کاربران می توانند آن را خودشان بر طرف نمایند.
یکی از عوامل روشن نشدن موتور کمپکتور، خاموش کردن موتور به وسیله ساسات است. اگر موتور کمپکتور به وسیله کلید یا اتصال سیم به بدنه خاموش نشود ممکن است موتور خفه کند. در این صورت باید شمع دستگاه باز شده، چند قطره بنزین داخل سیلندر ریخته و چندین بار هندل را بکشید. پس از آن شمع دستگاه را ببندید و اقدام به روشن کردن دستگاه کنید.

یکی دیگر از عواملی که سبب روشن نشدن دستگاه می شود خرابی شمع دستگاه است که سبب می شود تا برق به درستی به سر پیستون ها نرسد. در این حالت کاربر باید شمع دستگاه را باز کرده و اقدام به تمییزکاری شمع و یا تعویض شمع کند.
موارد دیگری که سبب روشن نشدن دستگاه می شود مواردی است که برق به صورت کلی قطع شده و یا دستگاه از حالت کمپرس خارج شده و یا سوپاپ ها از حالت درگیرشدگی خارج شده اند. در همه این موارد و سایر مواردی که ذکر نشده موتور باید به وسیله تعمیرکاران حرفه ای تعمیر شود.
ایرادات بسیار دیگری ممکن است برای موتور کمپکتور اتفاق بیفتد که تعمیر آن از عهده کارگر یا کاربران دستگاه خارج است و دستگاه باید به تعمیرکار ارجاع داده شود.

تعمیرات و نگهداری انواع کمپکتور صفحه ای
تعمیرات و نگهداری انواع کمپکتور صفحه ای
نکات کلیدی در تعمیر و نگهداری کمپکتور

تعمیر و نگهداری کمپکتور برای آنها که می خواهند ساختمان مستحکم خود را از پایه جدی بگیرند، ضرورت دارد. برای فشرده سازی خاک به‌ جهت آماده ‌سازی زمین، از انواع کمپکتور استفاده می کنند. کمپکتور می تواند سطح خاک را همراه با کوبش های متوالی، متراکم سازد. این متراکم سازی برای آن است که بتوان در سطح زمین اقدام به ساخت ‌و ساز های بلند مرتبه ‌ای داشت. مادامیکه از هر نظر این اطمینان وجود دارد که خاک زیر پای سازه تحت هیچ شرایطی جا به ‌جا نخواهد شد. چنین اقدامی را به اصطلاح با عنوان تثبیت خاک می ‌شناسند و کمپکتور صفحه ای تا کمپکتور قورباغه ای وظیفه تامین این نیاز را بر عهده دارند.

کمپکتور یک دستگاه کاملاً مکانیکی است که همراه با حضور یک موتور قدرتمند بنزینی، صفحات سنگین فولادی را به شکل نوسان گونه بر سطح خاک می‌ کوباند. حضور یک وزنه سنگین در صفحه ‌های فولادی کمپکتور صفحه ‌ای و یا خود سنگینی قابل‌ توجه کمپکتور قورباغه ‌ای آن، ما را با ماشین ‌هایی مواجه کرده است که بسیار قدرتمند، سنگین‌ وزن و در عین ‌حال حساس هستند. برای آنکه بتوانید با این ماشین ‌های کوبنده به درستی کار کنید، لازم است تا آنها را در شرایط تعمیر و نگهداری مطلوبی داشته باشید. یک خرابی ساده و یا عدم رعایت نکات اصولی در نگهداری این تجهیزات به ‌راحتی قادر است تا کلیت دستگاه را از توان سرویس‌ دهی خارج سازد. لذا مقوله تعمیر و نگهداری کمپکتور یک امر مهم و ضروری است. برای همین است که هر کسی که به نوعی با یک دستگاه کمپکتور مشغول به کار است، باید از تمام جزئیات در اصول تعمیر و نگهداری کمپکتور ها مطلع باشد.

چرا تعمیر و نگهداری کمپکتور ها را جدی می ‌گیریم؟

هر ماشینی برای کارکرد در شرایط خاصی طراحی می شود. لکن بسته به نوع کار و شرایط محیطی، در معرض انواع متریال ها، محیط‌ های کاری، شرایط آب ‌و هوایی و… قرار خواهند گرفت. در این بین هر چه شرایط کاری تجهیز دشوارتر باشد، قاعدتاً بیشتر مستعد خرابی خواهد شد. مانند شرایط کاری انواع کمپکتور قوباغه ای و یا صفحه ای که به هیچ حالت در فضایی آسوده قرار نمی ‌گیرد.

کار کردن انواع کمپکتور از همان ابتدا تا انتهای کار همراه با محیط‌ های پر از گرد و خاک، زمین ‌های سخت و شرایط متنوع آب‌ و هوایی است. خصوصاً که ضربات متوالی این دستگاه سنگین به‌ خودی‌خود باعث فرسایش سریع تمام قطعات موجود در آن خواهد شد.

لذا در کار با انواع کمپکتور در شرایطی هستیم که این ابزار با انواع خطرات، سختی‌ ها و فشار های جانبی مواجه می ‌شود. در چنین حالتی اگر نخواهیم تعمیر و نگهداری کمپکتور را جدی بگیریم، خیلی زود با ماشین ‌هایی مواجه خواهیم شد که به سختی دچار فرسایش شده ‌اند.

البته تعمیر و نگهداری کمپکتور برای انواع متداول آن مسیر های متفاوتی دارد. قاعدتاً نمی ‌توان شرایط تعمیر و نگهداری کمپکتور صفحه ای را با شرایط تعمیر و نگهداری کمپکتور قورباغه ای یکی دانست. لذا در تشریح مراحل و نکات در تعمیر و نگهداری کمپکتور لازم است آنها را در دسته ‌بندی مربوط به انواع کمپکتور مورد بررسی قرار دهیم.

نکات کلی در تعمیر و نگهداری کمپکتور

کمپکتور صفحه ای گونه ‌ای متداول از انواع کمپکتور است که در طراحی آن از یک صفحه بزرگ فولادی با هدف کوبش خاک استفاده شده است. این صفحه بزرگ و فولادی قدرت کوبش خود را از طریق موتور های بنزینی تأمین می ‌کند. ساز و کاری مکانیکی در این دستگاه تعریف شده است تا بتواند حرکت ‌های گردشی موتور را تبدیل به یک حرکت نوسانی برای جا به جایی صفحه فولادی نماید. در مقابل برای کمپکتور قورباغه ای این تمام دستگاه است که با هر بار گردش لنگ دستگاه جابجا شده و با وزن خود دستگاه کوبش خاک را حاصل می کند. در چنین حالتی با هر کوبش موتور با تمام قطعات آن نیز جابجا می شود. لذا ضعف در اتصالات و یا عدم توجه به اصول نگهداری قطعا موجب تشدید خرابی ها خواهد شد. در اصول تعمیر و نگهداری کمپکتور صفحه ای و البته کمپکتور قورباغه ای لازم است نکات کلی زیر را در نظر داشته باشید.

روانکاری دائمی کمپکتور:

رعایت دائمی روانکاری از اصولی‌ ترین نکات برای تعمیر و نگهداری کمپکتور ها می باشد. عدم روانکاری در ماشینی که در آن یک صفحه فولادی با سرعت بالا در حال نوسانی قدرتمند است، به سرعت ایجاد اختلال خواهد کرد. حتی ممکن است نبود روانکاری مناسب باعث شکستگی در قطعات کمپکتور صفحه ‌ای شود. مهمترین قسمت برای روانکاری در کمپکتور صفحه ای و حتی قورباغه ای مربوط به قسمت لنگ شاسی می باشد. این لنگ وظیفه تبدیل حرکت های گردشی موتور به نیرو های رفت و برگشتی را دارد. از این ‌رو تمام قدرت کوبش کمپکتور از کارکرد روان این لنگ حاصل می ‌شود. برای همین لازم است حداقل برای ماهی یک بار لنگ مذکور به خوبی واسکازین خورده تا روانکاری شود.

آدرس برق و صنعت امیری :

تهران، دماوند، جابان، جنب املاک امیری، برق و صنعت امیری

تلفن های برق و صنعت امیری :
۰۹۱۲۲۱۸۲۸۸۴
۰۹۱۰۲۱۸۲۸۸۴

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code