راهنمای نصب پمپ آب خانگی، در دو مدل بدون مخزن و مخزن دار
فشار کم آب میتواند شما را هربار به وقت مصرف غافگیر کند، این اتفاق حتی در خانههای نوساز هم رخ میدهد. برای رفع این معضل اما راه حل مشخص است؛ استفاده از پمپ آب. هر چند بهتر است قبل از نصب پمپ با دقت مسیر لوله کشی ساختمان را بررسی کنید تا از عدم گرفتگی مطمئن شوید. در بسیاری از موارد با رفع گرفتگیهای مسیر لوله کشی احتمال افزایش فشار آب وجود دارد.
تقویت فشار آب ساختمان با استفاده از پمپ
پمپهای آب خانگی را به دو صورت، پمپ آب مخزندار و بدون مخزن میتوان نصب کرد. این انتخاب بستگی به نوع پمپ و همچنین محل نصب آن دارد. در ادامه این نوشتار طریقه نصب و ویژگیهای هرکدام را مرور میکنیم.
برای نصب پمپ آب خانگی بدون مخزن به ابزارآلات زیر نیاز داریم:
- شیر یک طرفه
- مهره و ماسوره
- ست کنترل برای تنظیم حداقل فشار
- لوله آب با قطر مناسب
برای نصب پمپ آب بدون مخزن بعد از مهیا کردن ابزار مناسب باید مکان درست برای نصب پمپ را پیدا کنید. مکانی که ویژگیهای زیر را داشته باشد:
- سرپوشیده و به دور از نور خورشید
- دارای عایقهای صوتی
- دارای سطح صاف
طریقه نصب پمپ آب بدون مخزن به این شکل است که پمپ را در مسیر لوله اصلی ساختمان قرار میدهید. برای این کار ابتدا باید جریان لوله اصلی آب ساختمان را قطع کنید و سپس پمپ را مستقیما به کنتور متصل کنید. به دلیل افزایش فشار آب میتوانید از لوله آب هم اندازه یا از لولهای با قطر بیشتر برای ورودی آب ساختمان استفاده کنید.
قسمت مهم این اتصال استفاده از شیر یک طرفه است. آن هم به این دلیل که در زمان خاموش بودن یا قطع پمپ آب به هر دلیلی از بازگشت آب به داخل پمپ جلوگیری شود. برخی قبل از پمپ و عدهای بعد از پمپ از آن استفاده میکنند، بهترین حالت زمانی است که از این شیر بعد از پمپ استفاده شود تا زمانی که پمپ خاموش است، فشار بیش از حد روی آن نباشد.
برای اتصال ست کنترل باید آن را روی خط لوله خروجی نصب کنید. حالا زمان آن رسیده است که خروجی پمپ آب را به لوله اصلی ورودی ساختمان وصل کنید. توجه داشته باشید سایز ورودی و خروجی آب برای استفاده حداکثری از توان پمپ باید هم اندازه پمپ باشد.
نکات مهم درباره پمپ آب بدون مخزن
شبیه هر راهحل دیگری قرار دادن پمپهای بدون مخزن یا به اصطلاح قرار دادن پمپ بعد از کنتور هم معایب خود را دارد. در ادامه این نوشتار به بررسی معایب پمپ های آب بدون مخزن میپردازیم.
کاهش عمر مفید پمپ بدون استفاده از مخزن
شاید توقع ما از وسایل مکانیکی طول عمر بالای آنها باشد. اما این توقع با انتخاب پمپ آب بدون مخزن برآورده نمی شود. انتخاب پمپ آب بدون مخزن میتواند عمر مفید دستگاه شما را کاهش دهد. دلیل آن هم واضح است؛ فشار زیاد روی پمپ.
در صورت عدم وجود مخزن با هر بار باز و بسته کردن شیر آب پمپ هم روشن و خاموش میشود و همین کار مداوم به آسانی عمر دستگاه شما را کاهش میدهد.
البته نگران نباشید؛ اگر شما از پمپ ساختمان شما بدون مخزن است، میتوانید از ست کنترل برای فشار استفاده کنید. این ست کمک میکند تا بازه عددی مشخصی برای فشار پمپ در نظر گرفته شود و تا زمانی که این عدد به حداقل میزان فشار نرسد، پمپ وارد عمل نمیشود.
نصب پمپ بدون مخزن احتمال جریمه شدن دارد
بر طبق بند ۴-۳۴-۲ آیین نامه عملیاتی و شرایط عمومی تعرفههای آب و فاضلاب کشور استفاده از پمپ آب بدون مخزن تخلف محسوب میشود. به این دلیل که وقتی شما بعد از کنتور ساختمان مستقیما از پمپ استفاده میکنید، تمامی آب موجود در سیستم لوله کشی خیابان مکش میشود و در صورتی که شرکت آب و فاضلاب متوجه این اقدام شود، میتواند شما را جریمه کند.
پمپ آب خانگی مخزندار
اگر میخواهید فشار کم آب ساختمان خود را با راهحلی اساسی برطرف کنید پمپ آب خانگی با مخزن بهترین انتخاب است. در این شیوه پمپ ابتدا آب را در مخزن خود جمع آوری میکند و برای استفاده و دسترسی در زمان ممکن در اختیار شما قرار میدهد.
در زمانهایی که آب در سیستم لوله کشی ساختمان در جریان است مخزن پمپ آب خانگی شروع به جمعآوری آب میکند و با پرشدن منبع این فرایند متوقف میشود. هنگامی که جریان آب در لوله اصلی دچار مشکل و افت میشود، مخزن ذخیره وارد جریان شده و افت فشار را بر طرف میکند.
راهنمای نصب پمپ آب خانگی مخزندار
برای نصب پمپ آب خانگی مخزندار به ابزارآلات زیر نیاز داریم:
- شیر یکطرفه
- اتصالات و لولههای مورد نیاز استاندارد
- مخزن تحت فشار با اندازه مناسب
- فشارسنج مکانیکی
- کنترلکننده فشار دیجیتال
- شیر فلکه
- فیلتر آب برای جلو ورودی مخزن ذخیره آب
- مخزن با جنس پیاتیلن با شناور درونی
برای نصب پمپهای دارای مخزن مهم است که سطحی صاف را انتخاب کنید. میتوانید برای آماده سازی سطح از بتن یا روشهای ارزانتر هم استفاده کنید. برای پایههای بتنی از دال بتنی ۷ سانتی متری استفاده میشود. دال بتنی را باید از نظر ابعاد و قطر بررسی کنید تا بزرگتر از مخزن باشد. نکته مهم بعدی اطمینان از تراکم متناسب خاک است تا سطحی صاف و هموار داشته باشید.
اگر قصد دارید تا از روشهای ارزانتری برای ساخت سطح مخزن استفاده کنید میتوانید یک لایه ۷ سانتیمتری از لایه سنگ فشرده کار کنید طوری که قطر آن حداقل ۶۰ سانتی متر بزرگتر از مخزن پمپ آب انتخابی شما باشد.
مهمترین موضوعی که در حین طراحی و ساخت سطح برای نگهداری مخزن پمپ باید به آن توجه داشته باشید، متراکم و هم سطح بودن پایه مخزن است. برای مصارف خانگی بهتر است لوله خروجی از سقف به لوله ورودی متصل شود برای این کار بهتر است تا از فیلتر نیز استفاده شود.
هر نوع سیستم تحت فشاری به تجهیزاتی نیاز دارد. شیر چک، مخزن فشار، شیر تخلیه، سوئیچ فشار و تخلیه مخزن از تجهیزات مورد نیاز هر سیستم تحت فشاری است. این ابزارها به تنظیم میزان فشار واردشده به خط آب تا ورودی مخزن ذخیره کمک میکنند.
نکات مهم درباره پمپ آب مخزندار
پمپ آب خانگی مزایا و معایبی را دارد که در ادامه این نوشتار به بررسی معایب پمپهای آب مخزندار میپردازیم.
در صورت قطعی باز هم آب خواهید داشت
اگر شما هم در محدوده یا منطقهای زندگی میکنید که با قطعی آب مداوم مواجه هستید، بهتر است تا از پمپ آب مخزندار استفاده کنید. پمپ آب مخزندار برای زمانهایی هم که جریان آب قطع است، میتواند تا مدتی آب مصرفی شما را تامین کند. این مزیت بزرگی است که با خرید پمپ آب بدون مخزن از دست میدهید.
میزان سر و صدا پمپ
این موضوع در همه پمپها مشترک است، تفاوتی ندارد که شما قصد دارید از پمپ آب خانگی بدون مخزن استفاده کنید یا مخزن دار، هر دو نوع پمپ صدای نسبتا زیادی تولید می کنند. این صدای زیاد میتواند موجب اذیت و آزار همسایهها و خودتان شود. در نتیجه یکی از مهمترین کارها که در زمان خرید باید انجام دهید توجه و دقت به مشخصات و ویژگیهای هر پمپ است. بهترین راه برای دوری از صدای زیاد پمپ خرید پمپ کم صداتر است و برای کنترل بیشتر صدا می توانید روی پمپ را بپوشانید تا میزان صدا بیش از پیش کاهش یابد.
آدرس برق و صنعت امیری :
تهران، دماوند، جابان، جنب املاک امیری، برق و صنعت امیری
تلفن های برق و صنعت امیری :
۰۹۱۲۲۱۸۲۸۸۴
۰۹۱۰۲۱۸۲۸۸۴